Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο "Κτήμα Παλυβού", στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαίο Στάδιο στην Αρχαία Νεμέα.
Επισκέψεις σήμερα2
Επισκέψεις αυτόν τον μήνα25
Συνολικές επισκέψεις10016
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Εργασίες

Αρχική σελίδα Δράσεις Δράσεις σχολικού έτους 2012-2013 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο "Κτήμα Παλυβού", στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαίο Στάδιο στην Αρχαία Νεμέα.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Οινοποιείο "Κτήμα Παλυβού", στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαίο Στάδιο στην Αρχαία Νεμέα.

  

Στις   2 Οκτωβρίου του 2012 , ημέρα Τρίτη, οι μαθητές των τάξεων Γ, Δ, και Ε του Δημοτικού Σχολείου μας επισκεφτήκαμε μαζί με τους δασκάλους μας το Οινοποιείο «Κτήμα Παλυβού» , το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαίο Στάδιο στην Αρχαία Νεμέα. Όλοι οι μαθητές μείναμε κατενθουσιασμένοι από τους χώρους που επισκεφτήκαμε. Η επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

     Αρχικά περιηγηθήκαμε στους χώρους του Οινοποιείου και γνωρίσαμε από κοντά τα στάδια της παρασκευής του κρασιού. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με τον ιδιοκτήτη του Οινοποιείου και με ειδικευμένους υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονταν στο χώρο, για το τρύγημα του αμπελιού και για το πάτημα των σταφυλιών, για την αποθήκευση του μούστου μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και τη ζύμωσή του σε κρασί , καθώς και για την εμφιάλωση του κρασιού σε μπουκάλια και τη φύλαξή τους στο κελάρι.  

    Στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρατηρήσαμε τα εκθέματα του Μουσείου και περπατήσαμε μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο. Μας δόθηκε η αφορμή να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να συνδέσουμε τις γενικές ιστορικές γνώσεις που έχουμε μάθει με την τοπική ιστορία.

   Επίσης και στο Αρχαίο Στάδιο με τα φτερά της φαντασίας μας ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο και αναπαραστήσαμε τους Αγώνες (τα Νέμεα)που γίνονταν στην αρχαία εποχή. Τρέξαμε μέσα σε αυτό παρατηρήσαμε προσεχτικά το χώρο και μάθαμε τα βασικά μέρη του Αρχαίου Σταδίου. Εντοπίσαμε τα αποδυτήρια, την καμαρωτή δίοδο (στοά) από όπου οι αθλητές εισέρχονταν μέσα στο στάδιο για να αγωνιστούν και την εξέδρα των Ελλανοδικών. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να τα συγκρίνουμε με τα σύγχρονα στάδια και να βρούμε ομοιότητες και διαφορές. Διοργανώσαμε αγώνες μέσα στο αρχαίο στάδιο με μορφή παιχνιδιού, παίξαμε και χαρήκαμε την κάθε στιγμή. 

Δημοσκόπηση

Πώς αξιολογείτε την δομή, την εμφάνιση και το υλικό της παρούσας ιστοσελίδας;