Εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο "Απόλλων"
Επισκέψεις σήμερα2
Επισκέψεις αυτόν τον μήνα25
Συνολικές επισκέψεις10016
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Εργασίες

Αρχική σελίδα Δράσεις Δράσεις σχολικού έτους 2012-2013 Εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο "Απόλλων"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο "Απόλλων"


   Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές των τάξεων Α', Β', Γ', Δ' και Ε' του Δημοτικού Σχολείου μας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη στον κινηματογράφο "Απόλλων" στην Κόρινθο.

   Η επίσκεψη αυτή είχε ως βασικό σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν την αξία του κινηματογράφου, να τον αγαπήσουν και να τον κατατάξουν ανάμεσα στις μορφές τέχνης, όπως είναι το θέατρο, η ζωγραφική και η μουσική. Επίσης, να συνειδητοποιήσουν ότι ο "καλός" κινηματογράφος μπορεί να καλλιεργεί και να προάγει πολιτισμό. Για το λόγο αυτό συνεργαστήκαμε με το Νεανικό Πλάνο - Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων, το Νεανικό Πλάνο δημιουργήθηκε το 1992 από κινηματογραφιστές, εκπαιδευτικούς και άλλους πολίτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού - κι έγινε επιλογή δύο ταινιών από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα, την ηλικία, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των μαθητών. Γενικά οι ταινίες που προτάθηκαν εξετάζουν μια ευρύτατη θεματική από σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα μέσα από το βλέμμα των παιδιών και των νέων, προέρχονται από διαφορετικές και πολλές φορές άγνωστες κινηματογραφίες και αποτελούν έα συμπληρωματικό μέσο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, είναι βραβευμένες σε μεγάλα διεθνή Φεστιβάλ και εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας.

   Πιο συγκεκριμένα, για τους μαθητές της Δ' και της Ε' τάξης επιλέχτηκε η ταινία:

  • ΒΑΛΟ, μια ταινία, όπου γίνεται αναφορά στο Παιδί και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ιδιαίτερα στο Δικαίωμα στη Μόρφωση.

(Ταινία του Κάγια Γιουρικάλ, γυρισμένη στη Φιλανδία το 2006, έγχρωμη, 83', με υπότιτλους. Πρόκειται για μια ιστορία σαν αυτές του Καρόλου Ντίκενς, με πρωταγωνιστή έναν ταλαντούχο εννιάχρονο, γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος μέσω των καπνοδόχων φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζουν σε ένα μικρό χωριό.)

   Και για τους μαθητές της Α', Β' και Γ' τάξης επιλέχτηκε η ταινία:

  • ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΟΥΔΑ, μια ταινία που αναφέρεται στην οικογένεια και στις οικογενειακές σχέσεις.

(Ταινία του Γιάνικ Χάστρουπ, γυρισμένη στη Δανία-Γαλλία το 2002, 78', μεταγλωτισμένη. Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραμύθι, που εξυμνεί το μεγαλείο της μητρότητας και τη δύναμη των οικογενειακών δεσμών, θίγοντας παράλληλα ζητήματα, όπως εκείνα της βασικής επιβίωσης, αλλά και της αναζήτησης του βαθύτερου νοήματος της ύπαρξής μας.)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νεανικό πλάνο μπορείτε να επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

http://www.neanikoplano.gr/

http://www.olympiafestival.gr/16_Profile/grProfile.htm 


Δημοσκόπηση

Πώς αξιολογείτε την δομή, την εμφάνιση και το υλικό της παρούσας ιστοσελίδας;